tirsdag, juli 18, 2006

17. juli


Hallo
En ny klatredag i dag. Jeg hadde lyst til aa komme bort fra det lokale cragget Smoke Bluffs idag. Planen var at vi skulle det, men det gikk ikke helt saann. Vi skulle til Upper Malamute som ligger mot Vancouver paa nedsiden av Higway 99, nedenfor er "fjorden" og jernbanen. Det saa ut som om det skulle bli en varm dag i dag. Chad og Jan Andre dro i forveien, jeg maatte fylle luft i bakdekket paa sykkelen. Da Jonny og jeg kom bort blaaste det noe forferdelig, det var kaldt og vi trodde det kom til aa bli problemer med komunikasjonen mellom klatrer og sikrer, saa vi dro tilbake til Smoke Bluffs og gikk noen ruter der. Jeg gikk blant annet ei veldig fin rute, som heter Mosquito. Tilbake paa hostellet traff vi Jan Andre og Chad, de syntes ikke det hadde vaert kaldt og hadde gaatt noen kjempefine ruter der. Vinden haadde loyet og sola hadde kommet sterkere, saa de hadde hatt det fint. Jaja det kommer flere dager, kanskje vi drar bort igjen i morra eller enda lenger sorover til et omraade som heter Murrin.
Det er mye skog rundt her, hoyt til fjells. Ikke noe landbruk, det er skogbruk som er greia her. Jonny horte av noen lokale at noen omraader var rimelig utilgjengelig for de begynte med tommerdrift der. Da ble det laget vei og man kunne komme inn. Da de slutter aa hogge tommer i dette omraadet, vedlikeholder de ikke veien lenger og veien blir igjen utilgjengelig etter noen aar. Det gaar sikker noen aar, men de har sikkert noen vaarstore bekker her ogsaa, som herjer som de vil.
En annen ting, det virker som om de fleste Canaderne har hund og de gaar ofte lose. Det virker som om de har et annet lynne enn hjemme. Her om dagen saa jeg paa to bikkjer utenfor matbutikken. Den ene bikkja var bundet mens den andre gikk los, de leikesloss. Virket som de hadde det kjempemoro. Samme som oss, kanskje der er noe med lufta her i Squamish

Ingen kommentarer: